Do konce AKCE zbývá

Výhody keramických nožů

Všechny keramické nože, které naleznete v nabídce našeho internetového obchodu, jsou vyrobeny z oxidů zirkonia. Svou tvrdostí se blíží k diamantu a díky této tvrdosti mají nože dlouhou životnost. Broušení nožů nemusíte provádět tak často jako u kovových čepelí, protože vydrží nabroušeny mnohonásobně déle. U keramického nože potrvá dlouho, než se vám opravdu opotřebuje. Pokud zpracováváte zeleninu a ovoce normálním nožem s kovovou čepelí, mnoho vitamínů zahubíte. Tohle se vám s keramickým nožem nestane, protože zanechá v zelenině a v ovoci všechny vitamíny a enzymy. Při krájení nemusíte vynaložit příliš mnoho energie, nožem se potraviny velice snadno krájí. Z nožů neunikají ani žádné škodlivé látky, které mohou zpracovávané potraviny znehodnotit. Keramické nože nezastaví ani různé kyseliny, zásady nebo i barviva, které jsou obsaženy v potravinách. Pokud nůž dostatečně nevysušíte, nemusíte se bát, že by vám začal korodovat. Keramické nože jsou odolné vůči korozi a neuvolňují kovovou chuť. Celá čepel je odolná vůči skvrnám a rezivění. V kuchyni si občas stěžujete, že máte těžké kuchyňské nože, tohle se vám u keramických nožů nestane, protože jsou velmi lehké a mají perfektně vyvážené těžiště. Pokud krájíte a chcete mít ukrojení rovné, budete s našimi noži spokojení. Keramickými noži bude váš řez přesný. Povrch nože je nelepivý a proto se snadno čistí. Nůž je díky tomu mnohem hygieničtější i bezpečnější. Keramické nože lze umýt také v myčce. Rukojeť nožů je přizpůsobena tak, aby vás neboleli ruce při krájení, je pohodlná a určitě si ji oblíbíte. Nože mají plastovou nebo dřevěnou rukojeť s nesmáčivým povrchem, který zabraňuje proklouznutí nože ve vlhkých rukou.

Co nabízíme my

Na všechny nože v naší nabídce nabízíme svým zákazníkům záruku 36 měsíců. Zboží z našeho internetového obchodu si můžete v pohodlí domova vyzkoušet, a pokud nebudete spokojeni, zboží můžete vrátit. Každý produkt je nezávisle atestován zdravotní nezávadnosti.

 

Keramické nože značky Shefu odpovídají předpisům a normám EU i ČR.

Testy SGS posuzují kritéria bezpečnosti a výkonu výrobků včetně srovnávacích zkoušek. Laboratorní zkoušky SGS potvrdily, že keramické nože Shefu vyhovují širokému spektru mezinárodních a národních norem a splňují kritéria trhu, pro který jsou určeny. Inspekční činnost zahrnovala testy nezávadnosti nožů značky Shefu při styku s potravinami denního užitku a další zkoušky.(SGS) Stanovené hodnoty technických parametrů keramických nožů značky Shefu vyhovují požadavkům § 3 odst. 1 a § 19 Vyhlášky Ministerstva zdravotnictví č. 38/2001 Sb. v platném znění a Direktivy EU 84/500/EEC kladeným na výrobky z porcelánu a keramiky.

Hodnocené nože Shefu vyhovují požadavkům Nařízení Evropského parlamentu a rady 1935/2004 článek 3 - obecně požadavky na materiály a předměty určené pro styk s potravinami. Stanovené hodnoty u rukojetí vyhovují požadavkům „Metodického doporučení SZÚ 1/2000 k posuzování výrobků přicházejících do přímého styku s lidským organizmem prostřednictvím kůže, případně sliznic“ – AHEM 3/ 2000 tabulka č. 3 – Základní kritéria pro hodnocení výrobků z plastů.

 

 SGS01 SGS02

 

Naše značka Shefu

Keramické nože Shefu mají nelepivý povrch čepele, ergonomicky tvarovanou plastovou rukojeť, který vám skvěle padne do ruky a speciální nesmáčivý povrh rukojetí, díky které vám nuž ve vlhké ruce neproklouzne. Nízká váha je u kuchyňských nožů velice důležitá a proto všechny nože Shefu mají perfektně vyvážené těžiště. Nože lze bez problému mýt v myčce na nádobí.

Rizika u keramických nožů

Je možné keramický nůž zničit?
U nože můžete oštípat ostří, pokud budete krájet tvrdě předměty, jako jsou kosti nebo mražené výrobky. Jestli se pokusíte nožem něco páčit, hrozí, že zlomíte čepel.

Mohu umýt keramický nůž v kuchyňské myčce?
Ano, je to možné. Jen musíte nůž umístit do fixované podoby, aby se při mytí nestřetl s jinými tvrdými předměty. Myčka časem poškodí dřevěné rukojeti u nožů. Krájené potraviny se, ale k noži nepřichytávají, proto je nejlepší nůž opláchnout pouze vodou a utřít.

Je možné si nabrousit keramický nůž doma?
Můžete si nože nabrousit i doma, ale pokud je špatně nabrousíte, můžete způsobit nožům mikro prasklinky ve struktuře, které jsou k vidění pouze mikroskopem. Ve finále se, ale prasklinky budou zvětšovat a později se nůž znehodnotí.

Jaké potraviny můžete keramickým nožem krájet?
Měkké pečivo, sýry, uzeniny. Vykostěné a rozmražené maso. Vajíčka natvrdo, Cibuli, mrkev, cuketu, hlávkový salát, bylinky, okurky, rajčata, papriky, jablka, kiwi, hrušky. Je možné krájet i citrusy, jahody, banány a jiné potraviny, ovoce nebo zeleninu. Při správném zacházení lze krájet i hlávkové a čínské zelí, celer, kedlubny, melouny, ananas, broskve, avokádo, špek, slaninu a maso. Keramickému noži nedělá problém ani tvrdý salám, uzenina a jiné.

Jaké potraviny keramickým nožem určitě nekrájet?
Zmrzlé potraviny, tvrdé pečivo, maso s kostmi, kokosové ořechy, slupka ananasu a jiné.

Jak by se mělo správně keramickým nožem krájet?
Krájejte jedině pohybem vpřed a vzad. V žádném případě nekrájejte páčením a pohyby čepelí do stran. Krájet byste měli na umělé nebo dřevěném prkénku. Je lepší, když krájené potraviny hrnete tupou stranou ostří a keramické nože ukládejte vždy v dřevěném stojánku nebo originální krabičce.

Čeho byste se měli vyvarovat při práci s keramickým nožem?
Rozhodně byste neměli krájet zmrzlé potraviny, kosti a potraviny s tužší slupkou. Okoralý nebo tvrdý chléb a pečivo také není vhodné krájet keramickým nožem. Maso nebo jiné potraviny vždy krájet na dřevěném nebo keramickém prkénku. Nůž by kuchyňskou desku ve vaší kuchyni ihned poškrábal. Zabránit pádu nože na zem. Keramickým nožem rozhodně nenarážejte do porcelánu, příborů, nádobí a dalších tvrdých materiálů. Zabraňte keramickému noži styk s otevřeným ohněm, protože keramika teplo přenáší. Nůž neostřete běžným brouskem, který je určen pro broušení nožů s ocelovou čepelí.

Jaké prkénko používat při krájení keramickým nožem?
Pokud krájíte keramickým nožem, měli byste používat jedině plastové, keramické nebo dřevné prkénko. Při krájení na skleněných, ale také třeba i na porcelánových nebo mramorových površích se může ostří poškodit.

 

Celkem zboží: 0 ks
Celkem bez DPH: 0 Kč
Celkem s DPH: 0 Kč
Celkem s DPH: 0 €


Jan Žďárek
Telefon: +420 775 303 545

14.12.2014 | Nevíte co dobrého si uvařit? Čerpejte inspiraci na www.ok-recepty.cz

Používáte již keramické nože??

ANO

 

39.5 %

NE

 

30.5 %

PŘEMÝŠLÍM O NICH

 

30 %

celkem hlasů: 4509